Vijf vragen aan
Irith Hoffmann

Waarom ben je advocaat geworden?

Van jongs af aan wilde ik al advocaat worden. Mensen helpen, vraagstukken/problemen oplossen en de afwisseling van het beroep leken me geweldig. De praktijk heeft uitgewezen dat dit alles klopt. Het is ook na vele jaren nog steeds de mooiste baan die er bestaat. 

Wat zou je worden als je géén advocaat was?

Gezien het feit dat de advocatuur mijn droomberoep is, is dit lastig te beantwoorden. Ik vermoed een baan in de communicatie. De interactie tussen mensen en metacommunicatie is ook een interesse van mij. 

Wat maakt volgens jou een goede advocaat?

Een goede advocaat moet altijd voor de volle 200% voor de zaak gaan. Inzet, juridische kunde, snelheid en duidelijke communicatie met klant en wederpartij zijn erg belangrijk. 

Met welke persoon zou je wel eens een dagje willen ruilen?

Ik zou wel eens een dag mee willen lopen met de burgemeester van Enschede. Dus niet van baan ruilen, maar gewoon meelopen en over de schouder meekijken wat er allemaal speelt in de stad en omstreken. 

Goed boek of eropuit?

Ik ben ondernemend en nieuwsgierig van aard. Een dag er op uit zou dus mijn eerste keus zijn, waarbij ik dan ’s avonds met een wijntje in de hand de dag nog eens doorneem met mijn man. Het goede boek bewaren we voor regenachtige dagen.