Vijf vragen aan
Roos-Marijn Mast

Waarom ben je advocaat geworden?

Van jongs af aan ambieer ik het vak als advocaat. Door creatief om te gaan met het recht kan je kansen creëren. De mogelijkheid om met een mix van juridische kennis en creativiteit het verschil te maken en daarbij mensen te helpen spreekt mij erg aan. Daarnaast zie ik het als een uitdaging om in iedere zaak op zoek te gaan naar de meest passende oplossing voor mijn cliënten. Pas op het moment dat mijn cliënten tevreden zijn, kan ik dat ook zijn.  

Waar ben je nieuwsgierig naar?

Ik ben vooral erg nieuwsgierig naar Nieuw-Zeeland en Canada. Een roadtrip door de ongerepte natuur lijkt mij een geweldige ervaring! 

Wat waardeer jij in iemand?

Ik vind het fijn wanneer een persoon eerlijk en oprecht is en ik waardeer het enorm als mensen naar mij toe komen en daarbij hun gevoelens of kritiek uiten. Daarnaast waardeer ik feedback van mensen, hiermee blijf ik mezelf ontwikkelen waardoor ik het beste uit mezelf kan halen.  

Waar word je blij/enthousiast van?

Ik word enthousiast van een nieuwe zaak. Het beoordelen van een nieuwe zaak en daarin een strategie bepalen is steeds weer uitdaging. Daarnaast wil ik graag mensen helpen met mijn juridische kennis. Ik zie het als een persoonlijk streven om de zorgen van cliënten uit handen te nemen en er uiteindelijk voor te zorgen dat mijn cliënten tevreden zijn met de uitkomst van de door mij gevoerde strategie en onderhandelingen. 

Samenvatting of hele wedstrijd?

Hele wedstrijd. Een selectie van informatie geeft nooit een compleet beeld van een situatie. Alle feiten en omstandigheden spelen een cruciale rol bij het beoordelen van een zaak. Daarnaast streef ik altijd naar het best haalbare resultaat en dit kan alleen als alle feiten op tafel liggen.