Vijf vragen aan
Ronald Mollink

Waarom ben je notaris geworden? 

Om cliënten van advies te kunnen voorzien op zowel civiel als fiscaal gebied, dat zijn de gebieden in het recht  waarin ik zelf het meest geïnteresseerd ben. De specialistische gebieden van het notariaat hebben daarbij mijn bijzondere interesse: het maken van een testament, samenlevingsovereenkomst, huwelijksvoorwaarden, partnerschapsvoorwaarden, leveringen van huizen of aandelen, hypotheekakten, de oprichting van een vereniging, stichting, besloten vennootschap, naamloze vennootschap, coöperatie, maatschap, vennootschap onder firma, het opstellen van een schenking, het regelen van zakelijke rechten als opstal, erfpacht, vruchtgebruik en erfdienstbaarheden, kwesties betreffende erfbelasting, schenkbelasting en overdrachtsbelasting. 

Wat maakt volgens jou een goede notaris?

Een goede notaris is een notaris die naar zijn cliënt luistert. Door goed te luisteren krijg je voor een akte of overeenkomst onontbeerlijke informatie.

Waar mogen we je 's nachts voor wakker maken?

Niets, dan slaap ik graag. De slaap werkt voor mij als een grote schoonmaak en is nodig om de volgende dag weer goed te kunnen beginnen.

Als je neefje of nichtje vraagt wat voor werk je doet, wat vertel je dan?

Dat ik notaris ben en mensen help afspraken die zij met elkaar hebben gemaakt vast te leggen, dat zij het door hun gewenste huis op naam krijgen en voor hen op papier zet wat er met hun spullen moet gebeuren nadat ze zijn overleden.

Goed boek of eropuit?

Met een goed boek ga ik er graag op uit om geprikkeld door het verhaal de (virtuele) tocht van de schrijver te maken.