Vijf vragen aan
Netty van Riet - Evers

Waar mogen we je 's nachts voor wakker maken?

Jullie mogen mij ’s nachts wakker maken voor een heerlijk bord met sperziebonen rechtstreeks van het land.  Vanaf mijn jeugd vind ik dat het einde.

Als je neefje of nichtje vraagt wat voor werk je doet, wat vertel je dan?

Stel jij fietst op het fietspad samen met je vriendje. Er komt een auto aan rijden die bij de kruising waar jullie rechtdoor moeten geen voorrang aan jullie verleent. Jullie worden aangereden en je breekt dan bijvoorbeeld je been. Ik kan je dan helpen jouw schade (denk aan kleding, schoenen, fiets, kosten voor het bezoeken van het ziekenhuis etc.) te verhalen op diegene die het ongeluk heeft veroorzaakt.

Welk boek ligt er op je nachtkastje?

Er ligt geen enkel boek op mijn nachtkastje, omdat ik lezen in bed niet prettig vind. Mocht er iets liggen dan is het een reismagazine, waarmee ik mij ga voorbereiden op een komende reis. Het maken van vakantieplannen geeft mij veel plezier en voorpret. Als ik vervolgens mijn plannen uit in mijn gezin worden ideeën aangevuld en weet ik waar ik verder naar op zoek moet.

Met welke persoon zou je wel eens een dagje willen ruilen?

Ik zou wel eens een dagje met een burgemeester willen ruilen. Niet alleen voor het doorknippen van lintjes, etc., maar om eens van dichtbij te bekijken hoe hectisch zo’n leven is. De grote verantwoordelijkheid die een burgemeester draagt wordt veelal uit het oog verloren. Hij/zij is volledig aangewezen op de naaste medewerkers.

Samenvatting of de hele wedstrijd?

Als ik zou kunnen kiezen dan kies ik voor een hele wedstrijd. Dit geeft mij de mogelijkheid om mij  beter voor te bereiden op een eventueel te vormen oordeel over een bepaald onderwerp. Bij een samenvatting kunnen wat mij betreft nooit  alle facetten naar boven komen.