Vijf vragen aan
Mink Oude Breuil

Wat zou je worden als je géén juridisch medewerker was?

Geen idee eigenlijk. Ik denk dat ik dan een eigen bedrijf was gestart of samen met vrienden aan een hippe start-up zou werken. Als je maar met de juiste blik naar de wereld kijkt zie je vanzelf hoeveel kansen de wereld aanreikt en waar je geld mee kan verdienen.

Is er iets of iemand die je  graag zou willen vertegenwoordigen?

Nee, er is niemand die ik bijzonder graag zou willen vertegenwoordigen. Ik ben van mening dat het belangrijkste is waarmee je iemand kan helpen dan wie je precies helpt.

Waar of bij wie haal jij inspiratie voor je vak vandaan?

Ik hoef alleen maar naar buiten te gaan en om mij heen te kijken voor inspiratie. Het is verwonderlijk met hoeveel mensen we in Nederland samen kunnen wonen, maar het is nog verwonderlijker om te beseffen hoe we dat voor elkaar krijgen. Ruimtelijke ordening speelt overal een rol. Achter ieder gebouw zit een vergunning en op (bijna) elk perceel rust een bestemming.

Met welke persoon zou je wel eens een dagje willen ruilen?

Ik zou wel graag een dag willen ruilen met de directeur van het Bill & Melinda Gates Foundation. Het lijkt mij geweldig om een hele dag geld uit te delen aan mensen die daar iets goeds mee willen doen. 

CSI of Bureau Raampoort?

Beide programma’s behoren eigenlijk niet tot mijn kijkrepertoire. Maar ik zou eerder een aflevering van Bureau Raampoort kijken. Ik heb liever een goed verhaal met relatief veel normale mensen dan allemaal high-tech apparaatjes die het verhaal bepalen.