Vijf vragen aan
Merle Rondhuis

Waarom ben je advocaat geworden?

Het recht komt in de praktijk tot leven. Geen situatie is hetzelfde. Ik vind het een uitdaging om samen met mijn cliënt te kijken naar zijn wens en het maximale resultaat te bereiken. Het contact met cliënten, het uitzoeken van juridische vraagstukken, het adviseren en het procederen maakt mijn werk afwisselend en boeiend. 

Waar mogen we je 's nachts voor wakker maken?

Als je me zou zeggen dat mijn koffer klaar staat om op vakantie te gaan, mag je me daar altijd ’s nachts voor wakker maken. Mijn favoriete bestemming is Frankrijk en dan met name het zuiden. Waar ik nog graag eens naar toe wil gaan? Indonesië lijkt me prachtig. 

Als je neefje of nichtje vraagt wat voor werk je doet, wat vertel je dan?

Wanneer een huis of een kantoor gebouwd wordt, moeten hier afspraken over gemaakt worden. En als er bij de bouw iets mis gaat, moeten die problemen worden opgelost. Ik help mensen ook bij het (ver)huren of (ver)kopen van een gebouw. Ik leg uit wat hierover in de wet staat en dat ik brieven schrijf en gesprekken voer. Als mensen er samen niet uit komen, ga ik met ze naar de rechter. 

Welk boek ligt er op je nachtkastje?

Op mijn nachtkastje ligt het boek ' En uit de bergen kwam de echo'  van Khaled Hosseini. Net als in zijn vorige boeken, voert het verhaal je mee naar een andere wereld en een andere cultuur.   

Harvey Specter of Louis Litt?

Harvey Specter. Hij is overtuigend, charismatisch, laat zich door niemand van zijn stuk brengen en: hij wint alles. Het is en blijft een televisieserie natuurlijk.