Vijf vragen aan
Mariët Mulder

Waar mogen we je 's nachts voor wakker maken?

Een reisje naar een onbekende bestemming. Ik ben avontuurlijk ingesteld en houd van spontane acties. In mijn praktijk zie ik dat het leven soms ineens een onverwachte wending kan krijgen, dus probeer ik nu zoveel mogelijk uit het leven te halen als mogelijk is.

Als je neefje of nichtje vraagt wat voor werk je doet, wat vertel je dan?

Dat is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd. Een jong kind zou ik het volgende vertellen. Ik help mensen die door een ongeval letsel hebben opgelopen, soms zijn ze dan in het ziekenhuis terechtgekomen of moesten ze naar de dokter met bijvoorbeeld een gebroken been of andere klachten. Vaak hebben deze mensen naast veel pijn ook veel kosten. Soms raken mensen zelfs hun baan kwijt. In deze moeilijke tijd probeer ik ze zo goed mogelijk te begeleiden en een financiële vergoeding te regelen, zodat zij zich daar niet druk om hoeven te maken en kunnen richten op het herstel.

Welk boek ligt er op je nachtkastje?

'De Weg' van Michael Puett. Kleine veranderingen in onze manier van denken, werken en relaties aangaan kunnen flinke invloed hebben op je eigen leven en dat van je omgeving. Als je bijvoorbeeld betrokken bent bij een ander, voelt iedereen zich daar beter bij. Ik krijg van mensen vaak te horen dat ze deze betrokkenheid erg waarderen. Ik ben al vanaf 1990 in de letselschade werkzaam en vindt het fijn om mensen te mogen begeleiden in dit proces.

Met welke persoon zou je wel eens een dagje willen ruilen?

Ik zou graag een dagje willen ruilen met de minister van VWS. Ik zou graag willen onderzoeken hoe we de zorg daadwerkelijk efficiënter kunnen maken. Bovendien zou ik het tekort aan stamcel,- en bloeddonoren willen aanpakken. Uit eigen ervaring weet ik dat stamcel,- bloeddonoren van levensbelang zijn. 

Goed boek of eropuit?

Een goed boek lees ik graag, maar als ik moet kiezen ga ik toch voor ‘erop uit’. Leuke dingen ondernemen samen met familie of vrienden, dat zijn voor mij waardevolle herinneringen. Ik ben avontuurlijk en ondernemend, zit niet vaak stil. Ik ga binnenkort samen met een vriendin parachutespringen, een behoorlijke sprong in het diepe!