Vijf vragen aan
Marieke Goorhuis Oude Sanderink

Waarom ben je advocaat  geworden?

Ik ben advocaat geworden omdat ik het leuk vind om ingewikkelde problemen op te lossen en me bezig te houden met complexe vraagstukken. Daar haal ik veel voldoening uit. Daarnaast ben ik graag partijdig, zodat je vol voor je cliënt kunt gaan. Het beste resultaat behalen, een vorm van willen winnen, dat spreekt mij aan.

Wat zou je worden als je géén advocaat was?

Waarschijnlijk bedrijfsjurist, zodat ik nog steeds een inhoudelijke uitdaging zou hebben en partijdig kan zijn. Hoewel dat waarschijnlijk wel minder uitdagend zou zijn, want nu kom ik in aanraking met allerlei verschillende bedrijven en personen en dat zou ik dan wel missen. Aan de andere kant kan je dan waarschijnlijk wel veel meer je juridische invloed vooraf uitoefenen, waardoor onnodige geschillen zouden kunnen worden voorkomen.

Waar of bij wie haal jij inspiratie voor je vak vandaan?

Uit het vak zelf en dan vooral de lastige of complexe zaken waarin toch een oplossing wordt gevonden of onverwacht een goed resultaat wordt behaald.

Met welke persoon zou je wel eens een dagje willen ruilen?

Goede vraag, geen idee eigenlijk. Ik ben eigenlijk wel heel tevreden met mijn leven. En wat kun je nou na één dag van iemand anders zeggen? Dan heb je nog steeds geen goed beeld van wie hij is of wat hij doet. Laat mij maar lekker mezelf zijn. 

Goed boek of eropuit?

Ik kan erg blij worden van een goed boek. Je begeeft je met lezen in een andere wereld met andere personages en dat vind ik reuze interessant, leerzaam en ontspannend. Maar als ik moet kiezen  ga ik er toch liever samen met mijn gezin, familie of vrienden op uit. Lekker samen eten, iets leuks doen of gewoon gezellig samen zijn. Daar kan ik echt van genieten.