Vijf vragen aan
Marieke Douwenga

Wat maakt volgens jou een goede advocaat?

Een goede advocaat moet beschikken over het zogenaamde ‘total package’: analytisch vermogen, overtuigingskracht, inlevingsvermogen, creativiteit, praktisch, integer. 

Is er iets of iemand die je  graag zou willen vertegenwoordigen?

Als ik mocht kiezen zou ik graag een keer een woningcorporatie willen begeleiden bij een grootschalig renovatieproject. Daarin komen alle aspecten van mijn dagelijkse werk samen, namelijk het opstellen van overeenkomsten, het onderhandelen met aannemers en bewoners en het vertegenwoordigen van de corporatie in eventuele gerechtelijke procedures.

Waar of bij wie haal jij inspiratie voor je vak vandaan?

Inspiratie voor het vak haal ik uit het delen van kennis en ervaring met mede huurrechtspecialisten tijdens cursussen en bijeenkomsten.

Welk boek ligt er op je nachtkastje?

'De Vliegeraar' van Khaled Hosseini is mijn favoriete boek aller tijden doordat het een inkijkje geeft in het leven in een voor mij volledig onbekende wereld in combinatie met een prachtig verhaal over vriendschap en vertrouwen. 

Suits of Danni Lowinski?

Suits: omdat hierin het bedenken van creatieve oplossingen die raken aan de grenzen van de wet centraal staat  en ik dat ook probeer te doen voor de klant.