Vijf vragen aan
Marian ter Riet

Waarom ben je advocaat geworden?

Ik ben advocaat geworden omdat ik het leuk vind om mensen die verwikkeld zijn in een juridische procedure bij te staan. De juridische ingewikkeldheid van een zaak geeft mij de kans creatief te zijn en alles uit het recht en mijzelf te halen. Het bijstaan van een cliënt zorgt ervoor dat ik gefocust blijf, de belangen van de cliënt voorop stel en voor mijn  cliënt het beste resultaat weet te behalen. 

Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?

Ik word ’s nachts liever niet wakker gemaakt; gebeurt het toch dan graag voor een gezellig feest met vrienden of een mooie vakantie met familie.

Welk boek ligt er op je nachtkastje?

Er liggen altijd meerdere boeken op, naast en onder mijn nachtkastje. Ik lees van alles; van Russische literatuur tot Harry Potter.

Waar of bij wie haal jij inspiratie voor je vak vandaan?

Inspiratie haal ik uit mijn werk en de mensen om mij heen. Ik zoek graag oplossingen voor juridische vraagstukken en ik streef steeds naar optimale samenwerking om samen tot het beste resultaat te komen.

Sex and the City of Gooische vrouwen?

Sex and the City. Luchtig vermaak over vier vrouwen die alle vier zeer gepassioneerd zijn in hun relaties en werk. Het is de gedrevenheid die mij aanspreekt.