Vijf vragen aan
Manon Michorius

Waar mogen we je 's nachts voor wakker maken?

Met twee jonge kinderen in huis is elke minuut slaap meegenomen. Bij voorkeur word ik ‘s nachts niet wakker gemaakt. Waag je het er toch op? Neem dan in ieder geval een kop thee en een beschuitje met kaas mee. Van een ontbijtje (ook al is dat midden in de nacht) word ik een vriendelijker mens. 

Met welke persoon zou je wel eens een dagje willen ruilen?

Met mijn eigen leven ben ik best tevreden. Na regelmatig gestaard te hebben naar “het groene gras van de buren”, koester ik nu hetgeen ik zelf in mijn leven heb. Met een fijn gezin, lieve vrienden en familie en een heerlijke werkomgeving, voel ik me een gezegend mens. Ruilen? Nu even niet. 

Als je neefje of nichtje vraagt wat voor werk je doet, wat vertel je dan?

Ik leg uit dat ik mensen die schulden hebben begeleid. Zij zitten in een traject om van die schulden af te komen. Ik kom op voor de belangen van de schuldeisers en van de mensen in het traject. Ik vind het leukste aan mijn werk dat ik met verschillende organisaties en mensen contact heb. Ik werk niet alleen vanachter mijn bureau, maar ga bijvoorbeeld ook bij de mensen thuis langs en woon zo nu en dan zittingen bij. 

Welk boek ligt er op je nachtkastje?

Ik houd van lezen; van luchtige romans tot literaire thrillers. Regelmatig is er een ander boek op mijn nachtkastje te vinden. Kristin Hannah en Karen Slaughter zijn favoriete auteurs. 

Goed boek of eropuit?

Beide spreken mij aan, het ligt aan het moment. Ik vind het heerlijk om na een werkdag met een kop thee en pak koekjes op de bank een boek te lezen. Maar een dag eropuit met mijn gezin of vrienden is ook onmisbaar.