Vijf vragen aan
Kim Schipper

Waarom ben je advocaat geworden?

Omdat ik graag mensen help met het zoeken naar een oplossing in het vaak onoverzichtelijke pakket aan regels. Ik wil altijd graag weten hoe iets precies zit en het waar mogelijk tot op de bodem uitzoeken. Dat doe je ook als advocaat. Het geeft veel voldoening om een probleem van een klant over te nemen, om het tot een goed einde te brengen.

Wat zou je worden als je géén advocaat was?

Op jonge leeftijd wilde ik altijd graag bij de politie te paard. Ook nu zou ik dat een leuke uitdaging vinden, gelet op de actie en de fysieke inspanningen. De ‘bureauwerkzaamheden’ als advocaat zou ik wel eens in willen ruilen voor iets actiefs. Maar ook dan zou ik na een tijdje toch weer graag de boeken induiken.

Als je neefje of nichtje vraagt wat voor werk je doet, wat vertel je dan?

Dan vertel ik dat ik mensen help met problemen en dat ik voor een oplossing vaak in de wet moet kijken. Een rechter helpt soms bij het oplossen van een probleem, maar het is het fijnst als mensen zelf – eventueel met behulp van een advocaat – een oplossing aandragen.

Met welke persoon zou je wel eens een dagje willen ruilen?

Met een wereldreiziger die zonder doel en slechts een tasje spullen de wereld over reist.

Goed boek of eropuit?

Dit is een twijfelgeval. Ik kies voor ‘eropuit’. Zoals gezegd bevinden veel van mijn werkzaamheden zich achter een bureau. Een welkome afwisseling is dan ook om (bijvoorbeeld in het weekend) erop uit te gaan.