Vijf vragen aan
Kenny van der Hoeven

Waarom ben je advocaat geworden?

Ik heb in het verleden verschillende functies vervuld. Zo ben ik onder andere werkzaam geweest voor een groot bedrijf, een verzekeraar en de belastingdienst. In alle gevallen bleek het recht uitermate van belang en zelfs van doorslaggevende betekenis te zijn. Dat heeft mij gefascineerd en gevormd. Ik wilde daar meer over weten. Indachtig het gegeven dat de rechtspraktijk nergens zoveel wordt beoefend als in de advocatuur, heb ik besloten om advocaat te worden en dat bevalt uitstekend. 

Is er iets of iemand die je  graag zou willen vertegenwoordigen?

Gemeenten dienen het algemeen belang en zetten zich in ten behoeve van de samenleving.  Wat is nou mooier dan een steentje bijdragen aan de samenleving door een gemeente te helpen bij haar taak. Ik sta dan ook graag gemeenten en andere (semi)overheden bij. 

Welk boek ligt er op je nachtkastje?

Thinking, Fast and Slow van Daniel Kahneman. Dit boek gaat over twee denkmodellen. Systeem 1 dat snel, instinctief en emotioneel is. Systeem 2 is langzamer, meer bedachtzaam en meer logisch. Onderzoek wijst uit dat mensen te veel volgens Systeem 1 denken, terwijl Systeem 2 verstandig is.

Met welke persoon zou je wel eens een dagje willen ruilen?

Deze vraag veronderstelt dat ik graag een dagje met iemand zou willen ruilen die het beter heeft. Maar ik vind dat mensen die kerngezond zijn of een zorgeloos leven leiden zich eens zouden moeten verplaatsen in mensen die het “minder goed” hebben. Dit zou de samenleving ten goede komen. 

Harry Potter of Luke Skywalker?

Luke Skywalker. May the force be with you.