Vijf vragen aan
Joyce Schulte

Wat zou je worden als je géén advocaat was?

Reisleider! Het lijkt mij interessant om de reizigers te enthousiasmeren voor de omgeving en te helpen wanneer er problemen zijn. Het spreekt mij aan om dag en nacht klaar te staan voor anderen. Ondertussen zie je zelf ook telkens nieuwe stukken van de wereld. 

Wat maakt volgens jou een goede advocaat?

Een goede advocaat laat zich niet snel uit het veld slaan, zet zich maximaal in voor het belang van zijn/haar cliënt en heeft inlevingsvermogen. Door zijn/haar vakkennis weet hij/zij het beste resultaat voor zijn/haar cliënt te bereiken.

Waar mogen we je 's nachts voor wakker maken?

Ik heb geen probleem met weinig slaap of een onderbreking van mijn slaap dus eigenlijk voor alles, maar ik ben altijd te porren voor een verhitte discussie of een vakantie naar de zon. 

Met welke persoon zou je wel eens een dagje willen ruilen?

Angela Merkel. Ik vind haar een krachtige vrouw en heb veel respect voor haar. Ze moet veel kritiek doorstaan en lastige keuzes maken met grote gevolgen. Ik ben benieuwd hoe haar dagen eruit zien.  

Suits of Danni Lowinski?

Suits. Mike en Harvey zijn telkens op zoek naar de gaten in de wet. Het harde werken en zoeken naar creatieve oplossingen voor de cliënt is wat mij aanspreekt in de advocatuur. Verder zijn beide series uiteraard ver verwijderd van de realiteit.