Vijf vragen aan
Isandra Dunhof - Lampe

Waarom ben je advocaat geworden?

Het gaat mij niet zozeer om het advocaat zijn maar om het juridische speelveld. In overheidsland voel ik mij als een vis in het water, in het krachtenveld waar allerlei belangen, waaronder politieke, en het algemeen belang elkaar treffen. Mijn drijfveer is om in een complexe omgeving aan oplossingen mee te werken en waar nodig in rechte een doorbraak te bewerkstelligen. Daarom ben ik advocaat geworden.

Wat maakt volgens jou een goede advocaat?

Een goede advocaat heeft veel parate kennis, bezit het vermogen te horen wat niet wordt gezegd en laat het belang van de klant boven het eigen (financieel) belang prevaleren. Een goede advocaat is verder oplossingsgericht en geen proceduretijger. 

Waar of bij wie haal jij inspiratie voor je vak vandaan?

Ik word door niemand in het bijzonder geïnspireerd, eerder inspireren mij vraagstukken van gewone mensen die mij tot een nog verdere verdieping van mijn kennis van het overheidsrecht uitnodigen.

Wat is het hoogtepunt uit je juridische carrière?

In het overheidsrecht heb ik veel spraakmakende zaken behandeld. Het zijn stuk voor stuk hoogtepunten waarbij ik de komende jaren verwacht nog een aantal toe te voegen. 

Harvey Specter of Louis Litt?

Geen van beide. Ik volg geen advocatenseries want deze staan vaak ver van de (Nederlandse) praktijk. De rijdende rechter kan mij wel bekoren omdat op een relatief eenvoudige manier het recht voor een leek toegankelijk wordt gemaakt.