Vijf vragen aan
Ilse Kruiders

Waar of bij wie haal jij inspiratie voor je vak vandaan?

De inspiratie voor mijn vak haal ik vooral uit het ondersteunen van cliënten bij juridische vraagstukken. De voldoening voel ik vooral op de momenten dat ik voor mijn cliënten het meest optimale resultaat heb behaald.

Als je neefje of nichtje vraagt wat voor werk je doet, wat vertel je dan?

Ik vertel dat ik advocaat ben. Ik leg dan uit dat ik als advocaat mensen help bij het zoeken van een oplossing voor een probleem. Bijvoorbeeld een probleem op het werk of een probleem in de familie.

Wat zou je worden als je géén advocaat was?

Een bed and breakfast runnen lijkt me erg leuk. Ik denk met veel plezier terug aan het werken in de horeca tijdens mijn studententijd. Veel persoonlijk contact met mensen, afwisseling in het werk in combi met het ondernemerschap zijn aspecten die mij aanspreken.

Welk boek ligt er op je nachtkastje?

De kleine Covey, de zeven eigenschappen samengevat, van Jan Kuipers en Ben Tiggelaar. In dit boek hebben de auteurs de zeven eigenschappen van Stephen Covey in een nieuw jasje gestoken. Het blijft bijzonder om te ervaren dat de ruim 25 jaar geleden door Covey bedachte eigenschappen tijdloos zijn en zowel zakelijk als privé van waarde kunnen zijn.

Goed boek of eropuit?

Eropuit. Actief bezig zijn en sociale contacten geven mij ontspanning en energie. Met het gezin leuke dingen doen, sporten, etentjes en borrels met vrienden maken onderdeel uit van mijn week. Evenals het lidmaatschap van een tweetal serviceclubs en het (mede) organiseren van activiteiten voor een goed doel.