Vijf vragen aan
Gabriëlle Kerkhof

Waarom ben je advocaat geworden?

Na jaren in Utrecht te hebben gewoond en gewerkt, ben ik teruggegaan naar mijn roots in Twente. Omdat ik de mensen, de omgeving en de markt hier goed ken, heb ik gekozen voor de advocatuur. Het is prettig om klanten te kunnen helpen met zaken waar ze zelf niet uitkomen. Het juridische maar ook het zoeken naar oplossingen binnen complexe zaken vind ik het leukste aspect van advocaat zijn!

Is er iets of iemand die je  graag zou willen vertegenwoordigen?

In mijn vakgebied onteigeningsrecht  treed ik zowel voor overheden als voor particulieren op. Overheden hebben bijvoorbeeld  gronden nodig voor aanleg van wegen of water en zijn vaak zeer bereid om tot oplossingen te komen. Ik sta ook graag  klanten bij die worden onteigend. Dat zijn veelal agrarische bedrijven. Omdat ik zelf een agrarische achtergrond heb, begrijp ik heel goed welke belangen er bij deze klanten spelen.

Waar of bij wie haal jij inspiratie voor je vak vandaan?

Binnen ons kantoor werken we in secties, dus met meerdere advocaten in eenzelfde rechtsgebied. Ik merk heel goed dat door te  ‘sparren’ met collega’s en het samen behandelen van een zaak , je vaak tot mooie creatieve oplossingen komt.  

Waar mogen we je 's nachts voor wakker maken?

Voor een spannende sportfinale of voor belangrijk nieuws in de wereld, kun je mij altijd wakker maken!

Sex and the City of Gooische vrouwen?

Ik heb maar een enkele aflevering van Sex and the City gekeken, kennelijk kon het mij niet zo boeien. Gooische Vrouwen vond ik wel leuk, maar weinig inhoud.  Voor het programma Spoorloos kan ik wel tijd vrij maken.  De manier waarop gezocht wordt, door niet op te geven en maar eindeloos te zoeken naar mogelijkheden, spreekt mij aan. Dat het dan uiteindelijk lukt, geeft een mooi resultaat.