Vijf vragen aan
Desirée Greven

Waarom ben je advocaat geworden?

Al vanaf jonge leeftijd kwam ik op voor de belangen van anderen in mijn omgeving die zelf niet goed voor zichzelf op konden komen. Daarom past het beroep van advocaat ook zo goed bij mij. Ik help graag anderen met behulp van mijn kennis. Ik vind het mooi dat je als advocaat partijdig mag zijn, al moet je om een goede advocaat te zijn natuurlijk wel oog houden voor de standpunten van de wederpartij.

Is er iets of iemand die je  graag zou willen vertegenwoordigen?

De eerste naam die bij op mij komt vanwege de aandacht voor zijn veroordeling in 2005 is Brendan Dassey. Het (destijds) minderjarige neefje van Steven Avery (bekend van de documentaire ‘Making a Murderer’). Ik heb me zo ongelofelijk opgewonden over de manier waarop zijn veroordeling tot stand is gekomen, dat ik hem (als ik als advocaat in de VS kon werken) graag had bijgestaan om het ongedaan te maken. Gelukkig is de veroordeling in augustus 2016 herroepen en komt hij na 11 jaar als het goed is alsnog vrij.

Waar mogen we je 's nachts voor wakker maken?

Voor een vakantie naar een ver oord mag je me altijd wakker maken!

Met welke persoon zou je wel eens een dagje willen ruilen?

Ik zou wel eens een dagje willen ruilen met iemand zoals dr. Benjamin LaBrot, oprichter van Floating docters. Ik heb ontzettend veel respect voor mensen als hij die hun oude leven vaarwel hebben gezegd en zelfstandig een organisatie hebben opgericht om belangeloos de mensen of dieren die het hardst hulp nodig hebben te helpen.

CSI of Bureau Raampoort?

CSI, want Bureau Raampoort ken ik niet. CSI vind ik leuk. Ondanks dat het natuurlijk niet realistisch is dat de technische recherche de hele opsporing zelf doet, is het vermakelijke televisie. Maar zou mij gevraagd worden naar mijn favoriete serie, dan zou mijn antwoord Homeland zijn.