Vijf vragen aan
Charlotte Geels

Welke kwaliteiten heeft een goede advocaat nodig?

Een goede advocaat dient allereerst in een zaak - hoe complex ook - tot de kern te kunnen komen. Daarnaast staat en valt alles met duidelijke communicatie. Bij het behartigen van de belangen van een cliënt is een maximale inzet vereist en moet altijd die stap extra worden gezet. Tot slot is het van belang dat een advocaat begrijpt wat er in het hoofd van zijn/haar cliënt omgaat en ook waarom betrokkenen reageren zoals zij reageren. Alleen dan kun je het beste advies geven. 

Met welke persoon zou je wel eens een dagje willen ruilen?

Voor een dag zou ik wel eens willen ervaren hoe het is om arts te zijn. Veel mensen beschouwen gezond zijn als de belangrijkste voorwaarde om een goed en zorgeloos leven te kunnen leiden. Het lijkt mij daarom heel bijzonder om een steentje te kunnen bijdragen aan het verhelpen of verminderen van gezondheidsklachten die iemand heeft.

Ben je een ochtend- of avondmens?

Een ochtendmens. Ik vind het fijn om ’s ochtends het gevoel te hebben dat er nog een hele dag voor me ligt waarin ik heel veel gedaan ga krijgen.

Zou je beroemd willen zijn?

Nee. Ik denk dat je je als beroemdheid altijd af zult vragen of de vriendelijkheid van een ander wel echt gemeend is. Dat lijkt mij niet prettig. Ik kan het juist waarderen in iemand wanneer hij/zij eerlijk en oprecht is. 

Waar ben je nieuwsgierig naar?

Eigenlijk kan ik niet zeggen dat ik echt ergens nieuwsgierig naar ben. Het komt zoals het komt, het gaat zoals het gaat.