Vijf vragen aan
Ben Schröder

Is er iets of iemand die je  graag zou willen vertegenwoordigen?

Ik sta iedereen die naar mij komt met een arbeidsrechtelijke aangelegenheid graag bij. Wie dit betreft maakt mij niet uit; ik zal voor alle cliënten even hard mijn best doen. 

Waar of bij wie haal jij inspiratie voor je vak vandaan?

De inspiratie uit mijn vak haal ik uit het vinden van creatieve oplossingen voor de cliënt zijn probleem, welke oplossing niet altijd in de juridische sfeer hoeft te liggen. Als de cliënt met een tevreden gevoel weggaat, ben ik ook tevreden. Daar krijg ik energie van. 

Welk boek ligt er op je nachtkastje?

Yehudi Moszkowicz, De toga van mijn vader. Een interessante kijk in de advocatenfamilie Moszkowicz. Als je dit boek leest ben je er overigens niet rouwig om dat je zelf niet uit een advocatenfamilie komt, althans uit een dergelijke familie. 

Wat zou je worden als je géén advocaat was?

Piloot. Ik houd erg van reizen en als piloot op intercontinentale vluchten verenig je dan toch wel het nuttige met het aangename. Uiteraard was ik in dat geval ook geen rechten gaan studeren. 

Samenvatting of de hele wedstrijd?

Bij voorkeur de samenvatting. Als ik de tijd heb wil ik ook wel naar de hele wedstrijd kijken, maar dan ga ik er echt even rustig voor zitten. Op de andere momenten is de samenvatting toch een mooie uitkomst. Kort, maar toch volledig. Dit laatste kenmerkt ook mijn manier van communiceren.