Vijf vragen aan
Arjon Tieman

Wat maakt volgens jou een goede advocaat?

Het vermogen om niet enkel te kijken naar de juridische inhoud van een brief of document, maar ook naar het effect ervan bij de ontvanger.

Is er iets of iemand die je graag zou willen vertegenwoordigen?

Mijn voorkeur ligt niet zozeer in de aard van een opdrachtgever, maar in de aard van de opdracht zelf. Hoe gevarieerder en uitdagender de casus is, hoe meer plezier ik eraan beleef. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat er veel verschillende belangen bij de zaak komen kijken, of omdat het juridische kader complex is.

Waar of bij wie haal jij inspiratie voor je vak vandaan?

Uit de kunstgeschiedenis. Niet alleen dwingen de Michelangelo’s en Rembrandts van deze aardbol respect af als het gaat om kundigheid binnen een bepaald vakgebied, maar ook laat bijvoorbeeld de schilderkunst zien hoe hetzelfde geval op oneindig veel verschillende manieren kan worden weergegeven. Het recht is weliswaar minder beeldend, maar zeker niet minder gevarieerd.

Waar mogen we je 's nachts voor wakker maken?

Frikandel speciaal.

CSI of Bureau Raampoort?

CSI. De combinatie van serieuze spanning, wetenschap en het lekkere weer van Miami maakt de serie toch net iets charmanter dan een olijke agent die door een Nederlandse regenbui hobbelt.