Vijf vragen aan
Arjen Schultinga

Welke kwaliteiten heeft een goede notaris nodig?

Allereerst natuurlijk de juridische kennis, dat is de basis. Daarnaast is het voor een goede notaris van belang om een goede inschatting te maken van de situatie. Luister goed naar wat er gezegd wordt, maar vooral ook naar wat er niet gezegd wordt in een gesprek. Een goede notaris is in staat de juiste informatie hieruit te filteren en te gebruiken.  

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ik houd mij voornamelijk bezig met het ondernemingsrecht. Daarin heb ik een ondersteunende rol voor de notarissen. De werkzaamheden zijn zeer divers en dat maakt het werk zo leuk. Vanaf het eerste contact tot de afronding van een zaak ben je erbij betrokken en weet je wat er speelt.

Wat staat er bovenaan je bucketlist?

Moeilijke vraag, maar dan kies ik voor mijn eerste auto kopen! Dat is toch wel mijn eerste doel. Als student heb ik nooit een auto nodig gehad, maar nu ik aan het werk ben, lijkt het mij toch wel heel leuk en handig om een auto te hebben.

Waar word je blij/enthousiast van?

Op het werk word ik enthousiast als je waardering krijgt voor wat je hebt gedaan. Dit kan zowel van collega’s als van tevreden klanten zijn. Daar doe je het voor!

In mijn vrije tijd word ik blij als ik op een mooie zomerdag een lekker stuk kan fietsen op mijn racefiets door het Twentse landschap. Als ik dan helemaal kapot thuis kom, is dat een heerlijk gevoel en mag je best trots zijn op jezelf.

Samenvatting of de hele wedstrijd?

Dan kies ik voor de hele wedstrijd. Ik wil van begin tot het eind weten hoe het zit, zodat je een compleet beeld krijgt van de situatie. Je zit toch ook liever in het stadion dan dat je het ’s avonds moet doen met de samenvatting op tv? Soms is het qua tijd wel handig om een samenvatting te krijgen, maar mijn voorkeur gaat, als het even kan, uit naar de hele wedstrijd.