Vijf vragen aan
Arjan ten Vergert

Wat is jouw expertise als notaris?

Ik heb mij gespecialiseerd in het onroerend goed recht. In dat kader adviseer ik bij juridische vraagstukken in de vastgoedsector. Te denken valt onder meer aan het opstellen en uitonderhandelen van diverse overeenkomsten zoals: (ver)koop-, ontwikkelings-, samenwerkings- en realisatie-overeenkomsten. Daarnaast ook de overdracht van vastgoed, het vestigen van zekerheidsrechten, zakelijke rechten en splitsingen in appartementsrechten; algemene begeleiding bij vastgoedtransacties van begin tot einde.

Wat maakt het notariaat zo interessant?

Het leuke aan het notariaat vind ik de combinatie van concreet (het gaat concreet om fysieke panden en locaties) en abstract (het opzetten van ingewikkelde contracten en structuren). Complexe zaken vakkundig en efficiënt oplossen voor mijn cliënten geeft mij veel voldoening. Het persoonlijke contact met cliënten en andere betrokken partijen en de diversiteit in zaken maken dat het werk afwisselend en dynamisch is.

Waar krijg je energie van?

In mijn vrije tijd ligt mijn passie naast mijn gezin bij sport. Ik hockey graag en daarnaast coach ik al een paar jaar het jeugdteam van mijn zoon. Ook houd ik van hardlopen, ik heb meegedaan aan de marathon van New York en in 2016 aan de marathon van Berlijn. Dit waren bijzondere mijlpalen.

Welk historisch figuur spreekt jou wel aan?

De ontdekkingsreiziger Columbus. Altijd op zoek zijn in allerlei delen van de wereld naar nieuwe ontdekkingen.

Goed boek of eropuit?

Eropuit. Ik houd van actie en onderneem graag dingen. Een stedentrip naar een grote stad vind ik de moeite waard. Sint Petersburg is een voorbeeld van een stad die hoog op mijn wensenlijst staat. Anderzijds kan ik tijdens vakanties ook wel weer genieten van een goed boek.