Vijf vragen aan
Annemiek Schouwink

Waarom ben je advocaat geworden?

Ik vind het een uitdaging om ondernemers en particulieren te helpen bij het vinden van de meest praktische oplossing voor hun juridische problemen. Het werk van een advocaat is veelzijdig. Ik heb persoonlijk contact met cliënten en ben als gespreks- en sparringpartner de rechterhand van ondernemers en personeelsfunctionarissen. Ik stel adviezen en processtukken op en sta cliënten bij tijdens zittingen. Die diversiteit maakt het werk van een advocaat erg leuk.

Wat maakt volgens jou een goede advocaat?

Een goede advocaat doorziet de daadwerkelijke behoefte van de cliënt en handelt in het belang van zijn cliënt. Veel cliënten zitten niet te wachten op ellenlange adviezen of eindeloze gerechtelijke procedures. Zij hebben behoefte aan een advocaat met strategisch inzicht die op de hoogte is van de ontwikkelingen in de branche en een vertrouwd aanspreekpunt die met hen meedenkt in het gezonder maken van hun onderneming.

Waar of bij wie haal jij inspiratie voor je vak vandaan?

Bij tevreden cliënten en bij vakgenoten met wie ik kan sparren over complexe juridische casuïstiek en de verschillende invalshoeken die daarbij komen kijken.

Met welke persoon zou je wel eens een dagje willen ruilen?

Ik zou wel een dag willen ruilen met een topsporter, om aan den lijve te ondervinden hoe het is om op het hoogste niveau een sport te bedrijven en wat er bij komt kijken om zowel fysiek als mentaal gezien het beste uit jezelf te halen.

Goed boek of eropuit?

Eropuit. Voor mij betekent dat stedentrips maken, plekken ontdekken waar ik nog niet eerder geweest ben, musea bezoeken, uit eten, naar de bioscoop of een partijtje tennissen met vrienden. Dat werkt ontspannend en inspirerend.