Vijf vragen aan
Annemarie Zeiger

Waar houd jij je als juridisch medewerker mee bezig?

Als juridisch medewerker werk ik met name in het notariële ondernemingsrecht en houd ik mij  bezig met het opstellen van notariële akten, overeenkomsten en alle bijbehorende besluiten, volmachten en dergelijke. Door mijn jarenlange ervaring in het notariaat behandel ik ondernemingsrechtdossiers zoals de oprichting en statutenwijziging van rechtspersonen, overdracht van aandelen, maar ook bijvoorbeeld juridische fusies en splitsingen vrijwel geheel zelfstandig. Daarnaast houd ik mij bezig met commercieel vastgoed en ondersteun ik de notarissen bij het in kaart brengen van bestaande juridische structuren en verzamel daarvoor alle benodigde informatie en gegevens uit de diverse registers, zoals het handelsregister en het kadaster.  

Waar of bij wie haal jij inspiratie voor je vak vandaan?

Mijn werkervaring heeft me geleerd dat het notariaat nooit saai is, het vak is altijd in beweging door de steeds veranderende markt en wetgeving, hetgeen je steeds weer voor nieuwe uitdagingen stelt. Maar zeker ook de kennis en kunde van de collega's en het contact met de klanten zorgen voor de nodige inspiratie! 

Waar mogen we je 's nachts voor wakker maken?

Een heerlijk stuk pure chocolade…. Maar letterlijk? Eigenlijk nergens voor, ha, ha!

Welk boek ligt er op je nachtkastje?

Ik ben nogal verslaafd aan thrillers en detectives, vaak van Scandinavische schrijvers, maar ook boeken van schrijvers als Nicci French, Esther Verhoef of Tess Gerritsen, om er maar een paar te noemen, zijn hier regelmatig te vinden. Een heerlijke afleiding voor het slapen gaan.

Goed boek of eropuit? 

Dat is een lastige keuze. Geef mij maar de combinatie van de twee, namelijk eropuit en in de rustmomenten heerlijk genieten van een goed boek!