Vijf vragen aan
Ale Holsbrink

Waarom ben je advocaat geworden?

Ik ben advocaat geworden om cliënten te kunnen helpen bij juridische problemen. Maar natuurlijk zocht ik ook gewoon een baan, wat in de economische crisis rond 1982 niet eenvoudig was.

Wat maakt volgens jou een goede advocaat?

Een goede advocaat is iemand die onafhankelijk, eerlijk en integer zijn werk doet. Dat betekent dat een advocaat een cliënt zo goed mogelijk terzijde staat. Door ook in adviezen niet per definitie de cliënt gelijk te geven maar zo nodig tegenspel te bieden, wijzen op risico’s en komen met creatieve oplossingen voor de cliënt.

Wat is het hoogtepunt uit je juridische carrière?

Mijn nu bijna 34-jarige loopbaan in de advocatuur ervaar ik als een aaneenschakeling van hoogtepunten. Vooral doordat ik heb gemerkt in staat te zijn met oplossingen te komen voor cliënten bij hun juridische problemen.

Met welke persoon zou je wel eens een dagje willen ruilen?

Met niemand zou ik een dag willen ruilen. Ik ben advocaat in hart en nieren. Daar ligt mijn passie in het werk. Ik heb ook de cliënten die bij mij passen dus ruilen met iemand anders ga ik niet aan beginnen.

Goed boek of eropuit?

Zowel een goed boek als erop uitgaan doe ik graag. Het laatste boek dat ik las, “Dubbelspoor”, een autobiografie van Cees Fasseur, vond ik prachtig. In beeldende licht ironische taal beschreef hij zijn zeer enerverende leven. Een aanrader om te lezen. Ook ga ik er graag op uit; zon, bergen of zee, het maakt niet uit waarnaar toe.

Laatste nieuws, blogs en publicaties