Vijf vragen aan
A.N. (Lex) Neumann

Waarom ben je advocaat geworden?

Voordat ik advocaat werd, was ik al even werkzaam in de letselschadepraktijk. Ik merkte dat er veel ongelijkheid bestaat tussen slachtoffers en aansprakelijke partijen en dat slachtoffers vaak het gevoel hebben dat er niet naar hen geluisterd wordt. Ik zag dat een advocaat veel beter slachtoffers kan helpen die ongelijkheid op te heffen door hen toegang te geven tot het recht. Dat motiveerde mij om ook advocaat te worden. 

Wat zou je worden als je géén advocaat was?

Arts. Tijdens mijn studie rechten heb ik ruim een jaar in een ziekenhuis gewerkt als poliklinisch medewerker. Ik deed in beperkte mate medisch onderzoek. Dat was een onwijs bijzondere en leerzame ervaring. Ik kon echt iets voor mensen betekenen. Het is dan ook geen toeval dat ik in het letselschadevak terecht ben gekomen. Dagelijks heb ik te maken met licht en zwaar letsel en de vraag hoe het herstel van dat letsel bevorderd kan worden. 

Is er iets of iemand die je  graag zou willen vertegenwoordigen?

Niet speciaal. Elke cliënt heeft zijn of haar eigen verhaal en verdient een gids door het oerwoud van het recht. Dat maakt elke zaak uniek en mijn werk divers. Of de schade van de cliënt uiteindelijk klein of groot blijkt te zijn, doet er wat mij betreft dan ook niet toe.

Als je neefje of nichtje vraagt wat voor werk je doet, wat vertel je dan?

Dan vertel ik aan hem of haar dat ik mensen help die gewond zijn geraakt door een ongeluk. Dat doe ik door ervoor te zorgen dat ze genoeg geld en begeleiding krijgen zodat ze hopelijk weer snel door kunnen met hun leven en het gevoel hebben gekregen dat hen toch recht is gedaan. 

Goed boek of eropuit?

Eropuit. Ik reis graag naar landen met prachtige landschappen en goede keukens. Als ik op vakantie ben dan zal je mij eerder nieuwe plekken zien ontdekken en die op camera proberen vast te leggen, dan het lezen van een goed boek. Dat wil overigens niet zeggen dat ik een goed boek niet waardeer.