Verkeersongevallen

In het verkeer komen dagelijks veelvuldig ongevallen voor waarbij letsel ontstaat. Als iemand anders het ongeval heeft veroorzaakt kan de schade worden verhaald op de aansprakelijke partij. Ook als u zelf de schade heeft toegebracht kan er recht op schadevergoeding mogelijk zijn.

Als iemand anders het letsel heeft toegebracht met een motorrijtuig dan zal er geen discussie zijn over de schuldvraag. Wel kan er sprake zijn van een percentage eigen schuld als u bijvoorbeeld geen helm of veiligheidsgordel heeft gedragen. Soms heeft u ook recht op schadevergoeding als u zelf de schade heeft veroorzaakt. Dit kan bijvoorbeeld als u als fietser of voetganger bij een verkeersongeval bent betrokken. Een fietser of voetganger wordt gezien als een kwetsbare verkeersdeelnemer, daarom is in de wet bepaald dat de automobilist (gedeeltelijk) aansprakelijk is ook al is er sprake van eigen schuld. Bij een kind jonger dan 14 jaar moet zelfs de volledige schade worden vergoed.

Bent u als automobilist verantwoordelijk voor het ontstaan van het ongeval dan kunnen de inzittenden uw 'eigen' verzekeraar aanspreken en kunt u als bestuurder wellicht een beroep doen of een schadeverzekering voor inzittenden (SVI).

Onze letselschadespecialisten helpen graag met het uitzoeken van de aansprakelijkheid en het afwikkelen van de letselschade, zodat u zich kunt richten op het herstel.

Banner letselschade bel voor gratis advies